lauantai 15. kesäkuuta 2019

Vuosi kulunut ja nyt ollaan tässä

Noin vuosi sitten kesäkuussa heräsin, että zeroweistailu sopisi minun arvoihini. Ensin tutkin roskiksen ja siitä se alkoikin sitten.
Tänään otin käyttööni ensimmäisen roskapurkin. Jos olen lajitellut jo tarkemmin vuoden päivät, niin nyt se huipentuu, sillä sekaroska-astia tyhjeni viimeksi tänään ja tästä lähtien lasipurkkiin kaikki se, jota ei voi kierrättää (kartonki talon astiaan, paperi talon astiaan, lasi kaupan astiaan, metalli kaupan astiaan, muovi 2 km keräyspisteelle, tekstiili uffin laatikko) tai kompostoidakaan (ns. Biojäte).
Tyhjää purkkia ei ole järkeä kuvata, joten kuukauden kuluttua vasta otan valokuvan mitä on purkkiin kertynyt ja riittikö koko. 0,5 litraa.
Kuukauden sisällä on tapahtunut isoja muutoksia Elämässäni: ostin ensimmäisen e-kirjani eli Otso Sillanaukeen Zero waste jäähyväiset jätteille, teen jo deodorantinkin itse, ostin puuvillaiset kahvinsuodattimet (2 kpl), palashampoon (todella kestävän palasaippuan ostin viime kesänä), olen pessyt pyykkiä mm. Itsetehdyllä marseilleliuoksella (kuumaa vettä ja marseillesaippuaa hienonnettuna), ja matka jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tunnelmia parvekkeelta