torstai 28. toukokuuta 2020

Zero waste päivitys

Vielä tulee kaiken lajittelun jälkeen kuivajätettä muovikassillinen viikossa. Onhan tuo nyt sentään parempi, kun joskus ennen muinoin tuli 5 kassia viikossa. Lajittelen biot, kartongit, metallit, peperit, pullot, ja loput menee kuivikseen. Mutta elokuussa pitäisi talon pihaan tulla muovilajittelu, niin se vähentää kuivajätettä lisää. Ehkä yli puolella.
Palasaippua ja -shampoo on jo vakiokäytössä ja ostin lasipurkissa olevaa hammastahnaakin. En käytä meikkejä, enkä hiustuotteita, niin niitä ei tarvitse miettiä. Keittiössä on parannettavaa tiskiaineen kohdalla, vielä fairy käytössä. Mutta harja on jo puu- metallivalmiste. Samoin puuharja on ihonpesua varten. Vaatteita ostan todella harvoin tai teen itse mm. neuleet ja virkattavat.
Lehtiä ei tule luukusta, sillä mulla on estolappu ovessa, joten niitä ei tarvitse kantaa pihan perälle lukemattomina.
Neule- ja virkkauslankoina käytän useimmiten toisten kerran jo korkkaamia eli ns. Jämäkeriä. Ostan uusia yhä harvemmin tai vain silloin kun tarvitsen uutta neuletta varten. Tarveneulonta onnistuu 99 prosenttisesti. 1 prosentti menee lahjalaatikkoon odottamaan saajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Verkkohässäkkä saa olla valmis