lauantai 26. helmikuuta 2022

En näytä roskapurkkia

 Mutta onnistuin vihdoinkin mahduttamaan kuukauden sekajätteet 3 dln lasipurkkiin. Lajittelin pois kuukauden aikana seuraavat: metallit, muovit, paperit, kartongit, lasin ja bion. Lisäksi laitoin erikseen lääkejätteet maitotölkkiin, jossa ne toki menevät sekajätteeseen lopuksi.

Onnistuin mm. Tarkkailemalla jätteen materiaalia ja tarkasti laittamaan sen oikeaan astiaan isomman keräyksen jälkeen. Yleensä keräsin muovikassillisen verran ko. Jätelajia, kunnes vein sen keräysastiaan pihalle. Mm. Teepusseista tyhjensin teet bioon ja pussi joutui lasipurkkiin. Pesin usein muun tiskin joukossa muovipurkkeja. Niitäkin tulee viikossa muovikassillinen. Tarkkana saa olla, mutta se kannattaa.

Seuraava suurempi tavoite on vähentää kierrätettävän jätteen määrää, mutta se on lähes mahdotonta. Tai siis vähentäminen on mahdollista tietenkin ja olen sitä toteuttanut mm. Hankkimalla omat hedelmäpussit ja uudelleen ja uudelleen käytettäviä kauppakasseja. Muuten vähentäminen onnistuu tuskin vähään aikaan, mutta on se tavoite kuitenkin, kun purkkijutussa jo onnistuin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tunnelmia parvekkeelta